Draga ženska, vse, kar potrebuješ, je v tebi

Draga ženska.

Ženskost je naše neprecenljivo darilo, ki pa zaradi vseh naših vlog izgublja svoj sijaj.

Ni lahko kombinirati vlog mame, žene ali partnerke, sodelavke, prijateljice itd. V vsem kaosu vlog se zelo hitro izgubiš, si raztreščena, imaš občutek, da nisi cenjena.

In še več: pojavi se nezadovoljstvo, če moraš skrbeti za dom in družino in doma ne dobiš občutka, da znajo tvojo skrb in tvojo vlogo ceniti. Zaradi tega lahko vedno bolj toneš vase, a na zunaj se trudiš biti vedno vesela, energična in super “avtomat”, ki skrbi za vse. A če se nimaš od kje polniti in si obrnjena navzven, ti to ne uspeva, ampak ti samo odteka energija. Da bi si ob vsem tem se vzela čas zase, za notranjo nego in nego telesa- preprosto nemogoče…

Poznano?

Skrb, nežnost, usmerjenost v razvajanje družine ter delovanje za druge, je del osnovne ženske narave. To je del naše ženske duše in nam je prirojeno. Vendar pa ob vsem tem obstaja še mnogo drugih plasti in dejavnikov, ki vplivajo na naše delovanje in na to, kako smo v sebi. Tako naše čustvovanje, ki je mnogo bolj kaotično kot pri moških, kot tudi menstruacijski cikel.

Ženske smo v svojem čustvovanju mnogo bolj dovzetne za to, ali smo dovolj dobre in lepe, kot moški. K temu sodijo tudi občutki in stalna težnja po tem, da bi družina opazila trud, da bi partner nudil ustrezno podporo in da bi te potrdili v tem, kar delaš: da si dovolj dobra in OK in da bi se lahko vsaj malo sprostila in bolj lahkotno delovala in bila bolj zadovoljna sama s sabo. Ko tega ne dobiš, ostajaš nezadovoljna in prazna ter nekako deluješ ali še celo životariš.

Vse je v tebi

Draga ženska: vse, kar potrebuješ, “moraš” najti v sebi, če želiš ohranjati tisto, kar te bo polnilo in ti povrnilo ravnovesje. Ker: šele, ko boš znala biti s sabo v vseh občutkih in slediti svojim menstruacijskim ciklom, bo zate Življenje lahkotnejše in boš lahko ostala v svojem delovanju skozi skrb za družino in zase. In takrat ne bo več izčrpanosti in mnogo manj bo težnje po tem, da bi te drugi potrdili.

Zadovoljstvo se skriva samo v tebi in v osnovnem delovanju iz tebe. Moška energija je v aktivnosti in zunanjem delovanju, medtem ko je ženska v usmerjenosti vase in delovanju iz sebe in svojih globin. Povezanost s sabo je ključnega pomena za tvoje delovanje. Kar vključuje predvsem tvojo čustvenost: sprejeti svoje občutke in se naučiti z njimi ravnati (če je potrebno tudi odkriti, od kje prihajajo in jih postaviti na pravo mesto) – dokler boš želela, da ti moški pomaga ali še celo, da te “rešuje” tvojih občutkov, te to ne bo povezalo s sabo. S tem, ko svoje občutke predajaš drugim, jim s tem predajaš tudi svojo moč in kreiranje sebe ter svojega življenja.

Ženske občutimo “vsako kapljico, ko gremo skozi vihar”, medtem ko moški občuti le malenkost. Procesiranje občutkov je zato naš največji izziv pri tem, da čutimo sebe v globini, svojo ženskost in iz nje živimo ter kreiramo.

Obrni se vase in si zgradi polno življenje iz sebe, saj imaš kot ženska magično moč, da s tem tudi vplivaš na vse odnose in na družino. Vse se začne v tebi in v tvojem telesu.

 

Se zanašate na moške, da vas bodo “rešili”? Delite z nami svoje izkušnje!

Alenka Gaja Bergant
mentorica pri | alena3547@gmail.com | | + prispevki

Alenka Gaja Bergant je ženska, ki obožuje raziskovanje življenja in same sebe. Je ustvarjalna mentorica, ki pripomore k vašemu boljšemu počutju in izboljšanju kvalitete vašega življenja.

Kakšno je vaše mnenje?

Posted in Samopodoba.