Intervju z Mojco Kunaver o vadbi Nirvana fitnes

V naše kraje je prišla nova revolucionarna antistresna vadba Nirvana fitnes, ki povezuje več različnih vadb in tehnik. O njej sem se pogovarjala z Mojco Kunaver, certificirano NirvanaFitness inštruktorico.

 

Mojca, kaj sploh je vadba Nirvana Fitnes?

Nirvana fitnes je nov revolucionaren ter edinstven sistem, ki povezuje pozitivno, relaksacijsko in zdravilno glasbo, ritem, zvok, s kombinacijo pilatesa, jogijskih in funkcionalnih vaj za izboljšanje gibljivosti, moči in oblike telesa ter posebno tehniko in ritmom dihanja.

Ta kombinacija ustvarja učinkovito rešitev za harmoniziranje dandanašnjega hitrega, kaotičnega in stresnega načina življenja.

Skozi vadbo poglobite in ozavestite dihanje, razgibate sklepe, celostno in funkcionalno oblikujete telo, napolnite telo s hormoni veselja, sprostite, revitalizirate, regenerirate telo (anti stres učinek), umirite um in uživate ob zdravilni glasbi z binauralnimi theta vibracijami.

Kako si se ti srečala s to vadbo?

Nad vadbo me je navdušila prijateljica fizioterapevtka, ki jo je sama že preizkusila in spoznala učinke vadbe. Nekaj o vadbi sem si nato prebrala na internetu in enostavno me je pritegnila. (dobre stvari začutiš in te vedno potegnejo, a ne)….hahaha

Nato pa si opravila še tečaj za inštruktorico vadbe. Kaj opažaš pri sebi in pri svojih tečajnicah (so morda tudi kakšni tečajniki na vadbi?), kaj vam vadba prinese, kakšni so pozitivni učinki?

Ko sem se prvič srečala z Nirvano, sem bila v trenutku navdušena nad njenim takojšnjim učinkom. Zadel me je nekakšen »aha« trenutek, ko sem s posebno tehniko dihanja končala vadbo polna energije hkrati pa umirjena in sproščena. Ponovno sem se zavedla, kako pomembno je pravilno dihanje in kako smo na to v današnjem tempu življenja preprosto pozabili. To želim deliti.

Med najpomembnejše vidike fizičnega in duševnega zdravja ter dobrega počutja, sodi dihalni proces. To je znano že v celotni zgodovini človeštva. V času svojega življenja smo »navdihnjeni« z idejami, »dihamo« v smeri svojih ciljev in sanj in na koncu svojega življenja »izdihnemo«. Mnoga starodavna ljudstva so razvila način življenja in telesne vaje, kot sta joga in qui-gong, ki temeljijo na vzorcih dihanja in ciklov dihal.

Torej, zakaj je dihanje tako pomembno? Pravijo, da povprečen človek lahko preživi: 40 dni brez hrane, 4 dni brez vode in 4 minute brez kisika!

Kdaj ste se nazadnje vprašali, kako dihate?

V skupini vadimo ženske, moških zaenkrat še nisem srečala. Morda smo ženske bolj dovzetne za nove stvari. Tudi sama menim, da je Nirvana bolj »ženska vadba«, saj vadimo ob ritmu posebne glasbe, ob zvokih tibetanskih posod in sproščujočih Theta vibracijah.

Je za Nirvana Fitnes vadbo potrebna kakšna posebna pripravljenost? Se je lahko udeležijo vsi?

Vadba ni naporna, a kljub vsemu razmigate celo telo. Primerna je za vse in predhodna pripravljenost ni nujna.

5. septembra organiziraš dan odprtih vrat. Nam lahko kaj več poveš o tem?

Nirvana je še »novejša zvrst vadbe«, zato jo želim predstaviti širšemu krogu ljudi.

Brezplačne predstavitve organiziram v začetku nove vadbene sezone – konec avgusta, začetek septembra ter ob koncu sezone – junija, kjer ima vsak možnost vadbo preizkusiti in se odločiti ali je vadba zanj primerna ali ne.

Vabljeni v torek, dne 5. 9. 2017, ob 17.45 uri v Hot Yoga studio ŠRC Savlje 6.

Zbiram tudi prijave za dopoldansko vadbo. Brezplačna predstavitev bo v petek, dne 8. 9. 2017, ob 8.45 uri zjutraj. Prijave pošljite na e-naslov 3svobode@gmail.com.

Vadbe bodo ob petkih od 8.45 do 9.45, če bo dovolj prijavljenih (vsaj 6).

 

Vas vadba zanima? Izkoristite predstavitveni dan!

Kakšno je vaše mnenje?

Posted in Gibanje, Intervjuji.