POZOR: Ta metoda vam lahko spremeni življenje

Kaj bi odgovorili, če bi vam zaupala, da obstaja metoda, ki odpravi ali zmanjša vse težave, ki jih imamo, tako fizične kot psihične in čustvene?

Neumnost, to sploh ni mogoče!“

Da, to sem mislila tudi jaz, dokler nisem nekega dne naletela na to metodo.

Ko bolečina postane neznosna

Takrat je človek pripravljen poskusiti marsikaj. Nebogljeno sem ležala na kavču in razmišljala, ali naj vzamem že peto tableto proti migreni. Peto! Nikoli jih še nisem pogoltnila toliko, ampak bilo je nevzdržno. Utripajoča bolečina se je prelivala iz desne polovice glave v levo in nazaj, se zaganjala v čelo, pa malo popustila, le toliko, da je še v večjem valu udarila nazaj. Pogosto sem trpela za glavoboli/migrenami, a ta je bila res posebna.

Ravno sem začela brati nek e-priročnik precej preprostega dizajna, pa tudi v literarnem smislu ni bil pretirano posrečen. Prej nasprotno. Že nekaj časa nazaj sem se ga lotila, pa sem hitro obupala. Pravzaprav me je priročnik takrat kar malo razjezil in če bi bil v fizični obliki, bi ga gotovo zabrisala v steno.

Trdil je namreč, da obstaja metoda, ki odpravi ali zmanjša vse težave, ki jih imamo, tako fizične kot psihične in čustvene. Pomaga nam pri hujšanju in odpravi bolečine v križu. Z njo lahko premagamo dolgoletno fobijo, ali pa se sprostimo po napornem dnevu v službi. Lahko presežemo omejujoča prepričanja, pomagala pa naj bi celo pri raku.

Česa vsega si ne izmislijo!

Pa kaj še! Ta stvar nikakor ne more delovati!“ sem si mislila in ogorčeno zaprla e-priročnik. „Česa vsega si ljudje ne izmislijo, samo, da bi zaslužili.“

A tokrat je bilo drugače. Tokrat me je glava zares bolela. Tisto peto tableto sem imela že v roki, zavedajoč se, da po vsej verjetnosti ne bo pomagala. Zakaj pa bi, če že štiri pred njo niso? Poleg tega sem to pot imela občutek, da metoda deluje. Ne vem, ali je temu botrovalo neznosno trpljenje, a me takrat niti ni zanimalo kaj dosti.

Kot v snu sem dvignila roko in jo približala obrazu. S konicami prstov sem nalahno udarjala po točkah, ki jih je omenjal priročnik. Tap, tap, tap. Tap, tap, tap. Ob vsakem dotiku sem čutila, kako bolečina odteka. Bilo je čudovito!

Čudežna metoda je EFT

Čudežna metoda, ki me je tistega dne rešila strašanske migrene, se imenuje EFT (Emotional Freedom Techniques) oz. tehnike doseganja čustvene svobode ali po domače tapkanje. Ker sem bila naravnost navdušena nad hitrim in učinkovitim rezultatom nekajminutnega tapkanja po obrazu, sem o tehniki želela izvedeti še več. Spoznajte jo tudi vi!

Kakšno je vaše mnenje?

Posted in Tehnike in vaje.