Na spletni strani ProjektZivljenje.si najdete uporabne ideje, predloge in nasvete o tem, kako uravnovesiti svoje življenje, premagati stres in učinkovito poskrbeti zase. Hkrati vam nudimo oporo in spodbudo, da tudi v resnici poskrbite zase.

Ampak, ali je to sploh potrebno?

O, ja!

Kdaj ste se nazadnje na sprehodu ustavili ob poti in poduhali cvetlico? Kdaj ste nazadnje sploh šli na sprehod? Še takrat, ko greste, hitite, kajne?

Nekaj časa nazaj smo povprašali ljudi (večinoma ženske), katere teme bi jih pritegnile na spletni strani za osebni razvoj. Rezultati so bili zaskrbljujoči. Daleč najbolj pogost odgovor je bil obvladovanje stresa. Vse te krasne ženske in moški, ki delajo čudovite stvari, ki pomagajo drugim pri reševanju njihovih težav, ki skrbijo za družine… Vsi ti trpijo zaradi stresa!

Prišli smo že tako daleč, da stres pojmujemo kot del življenjskega sloga. Prigovarjamo si: „Tako pač je.“

Pa ne bi smelo biti tako. Ljudje ne bi smeli biti neprestano pod stresom. Ne bi smeli biti kronično nezadovoljni s sabo in svojim življenjem, tesnobni, depresivni, vdani v usodo, prepuščeni na milost in nemilost bolezni, nečloveškim obremenitvam in/ali kruti šefici_u.

Zato smo se lotili Projekta Življenje, ker želimo pomagati vsem vam, krasnim ljudem, da se ustavite in končno poduhate tisto cvetlico. Da sprevidite svojo vrednost. Da najdete mir in lepoto tukaj in zdaj. Da končno poskrbite zase in zaživite življenje, kot si ga želite!

Skrb zase… Kaj to sploh je?

Skrb zase ne pomeni enega ali dveh obiskov masažnega salona na leto. Niti ne vikend pobega na morje. Ali večera ob svoji najljubši nadaljevanki. Četudi imate ugasnjen telefon.

Vse to sicer pomaga, a ni dovolj.

Skrb zase je veliko več. Pomeni zavezo sami oziroma samemu sebi, svojemu zdravju in življenju. Pomeni korenito spremembo vedenja, ki vas je pripeljalo v trenutno stanje, ki vam ne ustreza. Pomeni vsakodnevno zavestno in aktivno ravnanje v smeri izboljšanja vašega stanja na vseh življenjskih področjih.

Poskrbeti zase ni sebično, temveč je nujno. Le, če boste telesno, psihično in čustveno fit ter zadovoljni sami s seboj in svojim življenjem, boste lahko ustrezno poskrbeli za druge, učinkovito opravljali svoje delo in prispevali najboljše, kar lahko. To je tisto, kar si želite, kajne?

Spletna stran je namenjena vam, zato bomo veseli vseh vaših idej, mnenj, predlogov za izboljšave ter zgodb oz. izkušenj. Pišite nam.

Všečkajte nas na Facebooku!