O ženskosti in ženstvenosti

Draga ženska, kaj je tisto, kar te dela žensko?

Je to tvoje telo, moški, ki je ob tebi ali mogoče kaj drugega, globljega? Kdaj in kje se najbolj počutiš žensko?

Površinsko bi lahko rekla, da je to najprej naše telo (predvsem naše prsi in lasje), ampak kaj se zgodi, ko se telo spremeni (postara, upade ali celo zaradi bolezni izgubiš del svojega telesa, npr. prsi)? Največkrat potem nimaš več nečesa oprijemljivega, da bi vedela in čutila, da si ženska in posledično lahko začneš zgubljati sebe, mogoče celo padeš v depresijo. Kako torej lahko vedno veš in se čutiš, da si ženska in ženstvena?

Seveda ti lahko to podporo nudi partner, ampak, kaj pa če tudi tega v določenem trenutku ni in ostaneš sama? Kje potem najti to? Odgovor je preprost: v tebi!?

Ženskost in ženstvenost ti ne morejo dajati zunanjosti, če tega ne odkriješ globoko v sebi. Samo iz tebe lahko pride prava ženskost, ki jo izraziš preko telesa in v odnosu s partnerjem.

Tvoj center, draga ženska, je v tebi – v tvoji Maternici. Tu se vse začne in konča. Rojena si iz Maternice in celo življenje jo imaš v sebi. Tu je tako prostor rojevanja, kot tudi ustvarjanja življenja, tvoje kreativnosti in moči. In Menstruacija je tista, ki te je prvič potrdila v tem, da si ženska – kri, ki prihaja iz tvojega centra nosi v sebi globoko sporočilo in je živi dar, ne glede na to, koliko jo zavračaš ali se ti zdi nepotrebna.

Stik s tvojo Maternico in Menstruacijo te vedno popelje v globine tvoje ženskosti in ženstvenosti. Mesečni cikel pa temu doda le še večjo vrednost.

Čutiš svojo Maternico? Ne? Te zanima, koliko teže nosiš v njej in koliko strahov shranjuješ v svoj najsvetejši del telesa?

Da bi lažje začutila svoje bistvo in odkrila, kaj vse je notri, ti priporočam Ritual Maternice, ki ti bo odkril vse to in te popeljal na pot globoke ženskosti in tvoje osnovne energije ter povezanosti s sabo. Več o ritualu pa TULE.

Dobrodošla na popotovanju vase!

 

 

Alenka Gaja Bergant
mentorica pri | alena3547@gmail.com | | + prispevki

Alenka Gaja Bergant je ženska, ki obožuje raziskovanje življenja in same sebe. Je ustvarjalna mentorica, ki pripomore k vašemu boljšemu počutju in izboljšanju kvalitete vašega življenja.

Kakšno je vaše mnenje?

Posted in Samopodoba.