Prijazni do telesa

Telo je naš tempelj. Zakaj se potem ne obnašamo tako do njega?

Sami sebe zanemarjamo, potem pa se krivimo in obtožujemo, da smo zanemarjeni. Kako se to lahko zgodi?

Delno lahko razloge najdemo v današnjem hitrem tempu življenja, ki od nas zahteva, da smo vedno popolni, vedno na voljo, vedno v fit formi tako telesno kot tudi duševno in čustveno. Delno so razlogi tudi v nas samih, ki na take zahteve pristajamo, jih ponotranjimo in nato še branimo, češ, tako pač je.

Naše telo mora temu tempu seveda slediti ne glede na ceno. A ta je lahko gromozanska! Telo, obnemoglo in v bolečinah od nenehnega gnanja, prepredeno z boleznimi in težavami, ki bi se jim lahko z lahkoto izognili. Uničena samopodoba. Životarjenje.

 

Bodimo prijazni do svojega telesa

Prijaznost do svojega telesa izkažemo, ko poskrbimo za:

  • dovolj počitka oz. spanja,
  • dovolj telesu prijaznega gibanja,
  • izboljšanje svoje samopodobe.

Počitek je ključen pri regeneraciji našega telesa, zato poskrbimo, da ga res dobimo dovolj. Ne glede na hiter tempo življenja je priporočena doza spanja od 7 do 9 ur na dan.

Če hočemo biti fit, se moramo gibati. A gibanje naj bo telesu prijazno. Izberimo aktivnost, v kateri uživamo in s katero ne bomo škodovali svojemu telesu.

Ne prizadevajmo si izključno za privlačen izgled. Cilj naj nam bo, da se dobro počutimo v svoji koži ne glede na to, kako izgledamo.

 

Več o tem, kako biti prijazni do svojega telesa, najdete v arhivu člankov